L’escola disposa de dos menjadors. El de l’edifici Maria Montessori, de creació recent, és el d’educació infantil. El de l’edifici Alexandre Galí, el de primària i secundària.
El menjador de l’Escola Sant Gregori és una extensió de les aules, un espai i una ocasió privilegiats per a continuar la tasca educativa que l’escola té encomanada.
• És un lloc especialment adequat per a treballar hàbits d’alimentació saludables.
Dotat de cuina pròpia, el menjador ofereix als nens i nenes un menú variat, amb productes de temporada, sovint de proximitat, i una elaboració gustosa i senzilla basada en la cuina tradicional.
El producte de qualitat –el peix fresc, la carn del país, la fruita i la verdura de proximitat i de temporada–, junt amb una elaboració professional i equilibrada, ens permeten fomentar entre els nostres alumnes el gust per menjar, i per menjar bé.
• Ens proporciona una ocasió idònia per a treballar l’autonomia, els bons hàbits i la bona educació.
Ample i lluminós, i amb unes taules espaioses, els nens i les nenes hi troben les condicions adequades per a menjar amb tranquil·litat, i adquirir o consolidar els hàbits que garanteixen un bon ambient i una ingestió saludables.
Seure correctament, fer un bon ús dels coberts, parlar sense cridar, parar atenció al que mengen, netejar-se amb el tovalló i, en fi, comportar-se en general de forma correcta, permet assaborir els aliments i gaudir de la bona companyia.
Les monitores de menjador no són simples vigilants, sinó educadores que vetllen perquè això sigui així.
• Constitueix un moment òptim per a treballar la socialització i fomentar de forma viscuda els valors de la convivència.
Mestres i professors i alumnes de totes les edats mengem en el mateix menjador, i els més grans serveixen de model per als més petits.
Els nens i les nenes d’educació infantil són els encarregats de parar taula del seu menjador, i es cuiden dels pitets i dels tovallons, que guarden en una panera per poder-los tornar a casa per rentar.
A primària i secundària, en cada taula hi ha encarregat de fer el servei: vetllar perquè les gerres d’aigua siguin plenes, netejar la taula i escombrar el terra quan s’acaba de dinar i, els més grans, passar llista abans de començar l’àpat. Servir als altres és la millor manera de fomentar actituds de solidaritat d’una manera genuïna i no merament retòrica.
Cada alumne porta la safata, el got i els coberts al punt on seran rentats, i buida les restes en cubells diferents per a fer reciclatge. El menjar que no es fa servir es dóna a institucions que disposen de menjadors socials, i les restes orgàniques es reutilitzen en forma de compostatge per l’hort ecològic de l’escola. Els alumnes en participen i adquireixen, així, consciència social i consciència ecològica. Els alumnes de 3r d’ESO col·laboren, a més, amb les monitores de menjador per ajudar els nens i les nenes de 1r i 2n de primària que els costa més acabar-se els plats.
El vincle amb les famílies es fomenta, en fi, a través de les recomanacions que fem per als sopars, a fi de facilitat a pares i mares la feina de pensar els menús setmanals perquè siguin complets, sans i equilibrats.
Oferim, també, servei de cantina per a primària i secundària.