Agenda | Activitats | Biblioteca | Login

Laboratori de Matemàtiques

Aquest blog neix per explicar en paraules el Laboratori de Matemàtiques que hem engegat a l'escola per descobrir les matemàtiques des d'una nova perspectiva. Anirem explicant diferents activitats destacades que ens serveixen per explorar nous conceptes, especialment des d'un vessant manipulatiu.

 • Inici
  Inici Aquí pots trobar totes les entrades de blog de tota la pàgina web.
 • Categories
  Categories Mosrta un llistat de les categories d'aquest blog.
 • Etiquetes
  Etiquetes Mostra un llistat d'etiquetes que s'han emprat al blog.
 • Blogaires
  Blogaires Cerca al teu blogaire favorit de la pàgina.
 • Blogs d'equip
  Blogs d'equip Troba els teus blogs d'equip favorits aquí:
 • Dades d'accés
  Dades d'accés Formulari d'inici de sessió

Sortida al Museu de les Matemàtiques (MMACA)

Publicat per a a LABORATORI DE MATEMÀTIQUES
 • Mida de la font: Més gran Menor
 • Visites: 12169
 • 0 Comentaris
 • Imprimeix

Autors: Stella Sorensen, Dani Vilardell (4tB)

 

El passat dilluns 14 de Novembre vam visitar el museu de les matemàtiques a Cornellà, on ens van ensenyar a construir les cúpules de Leonardo da Vinci i vam aprendre resultats matemàtics a través de jocs.

Va ser una sortida escolar molt divertida i en què, si s’aprofitava bé la estona que tenies al museu, podies aprendre molts fenòmens curiosos que hi ha dins del món de les matemàtiques. També podies experimentar amb la demostració amb materials físics del museu de resultats quotidians com ara el teorema de Pitàgores.

b2ap3_thumbnail_F1.jpg

 

La sortida es va dividir en dues parts: el taller de cúpules de Leonardo da Vinci i la visita al museu, que tenia tres sales. En la primera part, un guia ens va ensenyar com da Vinci -pintor, inventor, escultor i matemàtic del segle XIV- va crear uns patrons amb els quals, amb petites fustes es podien construir cúpules.

 

b2ap3_thumbnail_F2.jpg

 

Això ho vam poder comprovar nosaltres i vam poder construir cúpules amb diferents patrons. Va ser una manera divertida i participativa de descobrir algunes maneres d’aixecar una cúpula a partir de la diferència en les mesures de les unions dels pals.

 

b2ap3_thumbnail_F3.jpg

 

 

Quan vam acabar de fer les cúpules, vam entrar dins les instal.lacions.

La primera sala on vam estar va ser la de construccions, on havíem d’intentar comprovar els diferents resultats nosaltres mateixos, jugant amb el material i les peces donades a cada mòdul.

 

b2ap3_thumbnail_F4.jpg

 

Un cop investigades tots els mòduls de la primera sala vam passar a la segona, l’habitació de les il·lusions òptiques. Aquesta estava plena de petits miralls i, lligats a ells, unes petites peces amb les que havies de jugar per crear les figures indicades.

 

A més dels miralls, també hi havia unes impressions penjades que, al mirar-les, donaven molta sensació de profunditat o de moviment.

 

b2ap3_thumbnail_F5.jpg

 

Finalment vam passar a la tercera sala, on els jocs relacionats amb les matemàtiques eren els protagonistes. Podíem trobar per exemple el cub de Hilbert, o jocs diversos relacionats amb multiplicacions, sumes, divisions i percentatges.

 

Aquí va finalitzar el nostre matí matemàtic, però esperem que aquesta sortida es converteixi en una tradició a la nostra escola i d’ella puguin disfrutar els alumnes del nostre curs any rere any.

 

b2ap3_thumbnail_F6.jpg

 

 

 

 

Tagged in: 4t ESO MMACA Sortides

Comentaris

Deixa el teu comentari

Convidat
Convidat Dissabte, 20 Juliol 2024