Agenda | Activitats | Biblioteca | Login

Blogs Escola Sant Gregori

 • Inici
  Inici Aquí pots trobar totes les entrades de blog de tota la pàgina web.
 • Categories
  Categories Mosrta un llistat de les categories d'aquest blog.
 • Etiquetes
  Etiquetes Mostra un llistat d'etiquetes que s'han emprat al blog.
 • Blogaires
  Blogaires Cerca al teu blogaire favorit de la pàgina.
 • Blogs d'equip
  Blogs d'equip Troba els teus blogs d'equip favorits aquí:
 • Dades d'accés
  Dades d'accés Formulari d'inici de sessió

ESGECONOMIA

Aquest blog neix com a complement de l'assignatura Economia de l'empresa de primer i segon de batxillerat. És un espai obert a tots els alumnes per reflexionar i relacionar sobre la base teòrica que veiem a les classes amb els fets reals que succeeixen dia a dia en les empreses del nostre entorn.
Durant el curs afegirem noves entrades de notícies actuals de premsa que ens servirà per entendre millor el món empresarial.

Publicat per a a ESGECONOMIA

 

El futur de les pensions és un tema recorrent i d’actualitat política que en els propers mesos haurà de ser repensat.

En l’assignatura d’economia d’empresa no l’analitzem amb profunditat però sí que dediquem temps a comentar la problemàtica, tot aprofitant l’explicació de les nòmines i les aportacions que realitzen treballadors i empreses a la seguretat social.

...
Tagged in: jubilació pensions

Publicat per a a ESGECONOMIA

 

Durant el passat mes de març ens vam centrar en els diferents criteris que disposa una empresa per seleccionar la millor inversió entre les múltiples opcions que té. Simplificant, els mètodes es poden classificar en dos grans grups:

 

...

Publicat per a a ESGECONOMIA

Aprofitant la visita a la Borsa de Barcelona del mes passat i l’atractiu que desperta, en aquesta entrada recordarem un cas mediàtic que ens ha servit d’exemple a les nostres classes: La sortida a borsa de Bankia.

Quan treballem la comptabilitat, a principi de curs de 2n de batxillerat, estudiem els principis comptables que s’han de seguir i sempre amb la idea que la comptabilitat ha d’expressar el més fidelment possible la situació financera i els resultats de l’empresa.

En aquesta noticia, de gener del 2015, el més significatiu és que hi haguessin dubtes sobre la veracitat de la comptabilitat de l’entitat, amb acusacions tan greus com de que va ser falsejada voluntàriament, motiu d’una posterior investigació.

...

Publicat per a a ESGECONOMIA

 

A finals de l'any 2015, l'empresa andalusa Abengoa, SA va patir seriosos problemes de finançament. Des del punt de vista de l'assignatura podem destacar dos enfocaments: 

1 -   Al ser una empresa que cotitza a l’Ibex-35, Abengoa té l’obligació de tenir els comptes auditats. Podem aprofitar per veure quin paper juga l’auditoria dintre de l’empresa.

...

Publicat per a a ESGECONOMIA

Comencem el blog amb un dels fraus empresarials més escandalosos dels últims anys, el que s'ha donat a conèixer com el dieselgate: La companyia alemanya Volkswagen ha fet ús d'un software informàtic per manipular els resultats dels tests d'emissions, amb el qual aconseguia mostrar una contaminació atmosfèrica inferior a la real en els seus motors dièsel.


ENLLAÇOS:

Article a 'El Periódico'

...

Login Alumno