Agenda | Activitats | Biblioteca | Login

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

 

L’Escola de Música forma part de la vida de l'Escola Sant Gregori i, alhora, porta a terme una tasca pròpia. Per realitzar-la, tenim un professorat excel·lent i amb experiència. Les matèries que oferim són:

INSTRUMENTS

Classes individual d’instruments:

Violí                                   Piano                          Flauta travessera

Violoncel                           Saxofon                      Bateria

Guitarra                             Clarinet                      Guitarra elèctrica

                                                                              Baix elèctric

CREATIVITAT I LLENGUATGE MUSICAL

El llenguatge musical és l’eina fonamental que dóna als alumnes els elements necessaris per llegir i entendre la música i poder-la interpretar amb l’instrument. Cada etapa demana un enfocament diferent:

Sensibilització: Els grups d’iniciació inclouran els cursos des de E.I.3 fins a 2n de Primària. En aquests nivells es treballen els elements de la música a nivell sensorial i de manera molt lúdica.

3r i 4t de Primària: Es farà un programa específic basat en el binomi discriminació-reconeixement basat en el treball auditiu d’intervals, escales, acords, patrons rítmics i el seu reconeixement, tant a través de la lectura com de la transcripció.

Creativitat Musical: Els cursos de 5è de Primària en endavant, treballaran l’anàlisi i la creativitat musical per verificar tot el que s’ha après anteriorment i portar-ho a la pràctica.

Anàlisi i Harmonia Aplicada: El coneixement pràctic de l’harmonia és cabdal per poder entendre el llenguatge de la música i construir un discurs personal i creatiu. Per comunicar-se amb un llenguatge, en aquest cas la música, no n’hi ha prou en poder llegir-lo, cal també́ atrevir-se a crear-la. Aquesta opció està adreçada als alumnes que vulguin cursar un itinerari més professional.

FORMACIONS DE CONJUNTS

Comptem també amb diferents formacions de conjunt per potenciar la vivència de la música en grup

Orquestra de corda infantil                                                 Big Band

Orquestra de corda juvenil                                                 Combos de Pop-Rock i de Jazz

Banda                                                                                  Grups de cambra i Coral

Grup de guitarres

 

CORAL

Cantar a la coral de l’escola és una gran experiència: música en grup, repertori actual i interessant, concerts i trobades. Cantar és una eina educativa molt útil que genera compromís, cohesió, autoestima i benestar físic. La fórmula actual de treballar per projectes està essent molt exitosa i estimulant, tant per als alumnes com per a l’Escola.

 

PROJECTE DE LA SECUNDÀRIA MUSICAL

El Projecte de la Secundària Musical van néixer amb l'objectiu de donar visibilitat i fer créixer l'enorme potencial que l'escola té en la formació musical. En un format que és exclusiu de la nostra escola, i que ha començat enguany, la musica troba el reconeixement curricular i acadèmic que mereix, equiparable a les altres disciplines. Per fer-ho, hem organitzat els horaris de tots els cursos, des de 1r fins a 4t d'ESO, perquè tots els alumnes músics d'aquestes edats coincideixin una hora a la setmana, cada setmana, per realitzat un projecte conjunt, que els comptarà com a treball de Síntesi o Projecte de Recerca. 

 

MUSICOTERÀPIA

Per als alumnes que presenten dificultats d’aprenentatge, la música ofereix un excel·lent marc motivador que els ajuda a reforçar les seves habilitats socials i a focalitzar la seva atenció́. També els aporta una millora en la seva motricitat mentre que a nivell emocional contribueix a crear un estat positiu.

ESCOLA D'ADULTS

L'escola també ofereix activitats per adults. Consulteu-les a la secció corresponent.

 

Podeu consultar aquí el Butlletí de l'Escola de Música

Compartir