Agenda | Actividades | Biblioteca | Login

Premi a La llum a les ones: felicitats Berta!

The light of my world, de Berta Llanas (1r Batxillerat), premi a «La llum a les ones 2014»!

 

«La llum a les ones» és un concurs literari organitzat per l’Institut de Ciències Fotòniques de Catalunya, un centre de recerca d’excel·lència a nivell mundial. El concurs va dirigit a l’alumnat de secundària de tots els centres educatius de Catalunya, i a adults majors de 18 anys. Els relats a presentar han de ser bé poemes, bé textos de ficció científica, i han de versar sobre temes relacionats amb la llum. Enguany, a més, es proposava que tinguessin a veure amb la llum al mar.

 

El premi d’aquest concurs, però, és molt especial: els relats guanyadors els empren grups de música emergents per a fer-ne cançons. Sí, ho heu sentit bé: cançons! Això implica que els guanyadors del concurs tenen posteriorment una fase de trobada amb el grup de música que els encomana l’ICFO, i poden seguir el procés creatiu dels músics, tot intercanviant impressions sobre les emocions que provoca el text, sobre les harmonies a emprar, sobre els «colors» del text i de la música, en un diàleg que pot ser molt enriquidor. La tardor de 2014 es farà un gran concert amb les cançons compostes a partir dels textos guanyadors en la versió del concurs d’aquest any.

 

Des de diverses matèries, molt especialment des de Ciències pel Món Contemporani i des d’Anglès, s’ha encoratjat l’alumnat de l’escola a participar-hi, tenint en compte que només es podien enviar dos textos per classe com a màxim. Dels textos presentats –que han rebut, tots ells, les felicitacions corresponents–, el de la Berta Llanas ha quedat guanyador per al nivell de 1r Batxillerat. El grup que posarà música al seu text és Samitier.

 

Des de l’Escola estem molt orgullosos d’aquest premi. Moltes felicitats, Berta!

 

Podeu llegir el text de la Berta, trobar informació sobre el concurs i escoltar les cançons d’edicions anteriors a la web del concurs:

http://lallumalesones.icfo.eu/edicions-anteriors/

i podeu gaudir de la cançó que es va interpretar en el gran concert de 'La llum a les ones' al teatre del CCCB:

Compartir

Servicios