Agenda | Actividades | Biblioteca | Login

Jordi Sunyer

El Dr. Jordi Sunyer és metge, investigador del CREAL i director del Projecte BREATHE (Brain development and air pollution ultrafine particles in school children), que estudïa l’impacte de la contaminació ambiental a l’escola sobre el rendiment escolar dels nens.

Doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona (1980), es va especialitzar en Medicina Familiar i Medicina Preventiva. Va treballar com a epidemiòleg a l’Institut Municipal d’Investigació Mèdica de Barcelona entre els anys 1984 i 88, i, des de llavors, n’és investigador sènior. A més, actualment és Codirector del Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL) i Catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. També és investigador principal de diversos projectes internacionals: Health effects of indoor pollution (HITEA), ESCAPE, MEDALL, BREATH (ERC Advanced Grant) i és Coordinador de l’estudi de cohorts de nounats Infància i Medi Ambient (INMA).

Les seves línies principals d’investigació se centren en: 1) la freqüència i etiologia de l’asma y la COPD (Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica); 2) la contaminació ambiental i les malalties cardiorespiratòries, i 3) els efectes dels contaminants sobre el desenvolupament neuroconductual de l’infant.