Dijous passat es van celebrar les Proves Cangur 2017, una prova matemàtica que se celebra a tot el món el mateix dia. Es tracta d'una prova de tipus test d'habilitat matemàtica, però no tant de coneixements curriculars, sinó més aviat per posar en pràctica una manera de pensar matemàtica. Les preguntes fan referència a enigmes, deduccions lògiques, visió espacial, ... El diari Ara va fer un recull d'enunciats Cangur amb motiu del Congrés Català d'Educació Matemàtica 2016 i llença el desafiament de resoldre'ls en aquest enllaç: Saps la resposta d'aquests problemes matemàtics?

En tot cas, ens agraden molt les proves Cangur, tant als alumnes com els professors, pel fet que suposa alhora un repte i un entreteniment creatiu. És per això que un any més hem participat com a escola en aquestes proves, en tots els nivells que s'admeten.

 

Els més grans, des de 4t d'ESO a 2n de Batxillerat, s'han desplaçat fins al Cosmocaixa per fer les proves juntament amb alumnes d'altres centres.

 

b2ap3_thumbnail_IMG-20170317-WA0001.jpg

 

b2ap3_thumbnail_IMG_20170317_222645.jpg

 

Els altres nivells són 5è i 6è de Primària, i 1r, 2n i 3r d'ESO, que realitzen les proves dins del centre, però que també tindran correcció externa. A l'escola no fem una preparació específica per a aquestes proves, sinó que intentem plantejar els enigmes que es pregunten en diferents situacions durant el curs, o bé els aprofitem per a adaptacions per a alumnes que necessiten més reptes en Matemàtiques.

 

Aquest any, però, hem fet com a novetat un concurs a l'aula d'Informàtica amb preguntes Cangur amb els alumnes de 1r d'ESO. Es tractava d'una competició contrarrellotge amb 10 preguntes, en forma d'un qüestionari Kahoot. [Està disponible online!]

 

b2ap3_thumbnail_IMG_20170314_093350.jpg

 

Ens ho hem passat realment bé, i durant una hora seguida a l'aula hi ha hagut nervis, sorpresa, eufòria, concentració, ràbia, excitació, ... per resoldre 10 problemes de Matemàtiques. Hem dit ja que ens agraden molt les preguntes del Cangur?

 

b2ap3_thumbnail_IMG_20170314_093051.jpg

 

Sabrem els resultats per Sant Jordi, aproximadament. Moltes felicitacions als participants per l'esforç i les ganes posades en presentar-s'hi. Que tingueu sort!