Agenda | Activitats | Biblioteca | Login

Blogs Escola Sant Gregori

 • Inici
  Inici Aquí pots trobar totes les entrades de blog de tota la pàgina web.
 • Categories
  Categories Mosrta un llistat de les categories d'aquest blog.
 • Etiquetes
  Etiquetes Mostra un llistat d'etiquetes que s'han emprat al blog.
 • Blogaires
  Blogaires Cerca al teu blogaire favorit de la pàgina.
 • Blogs d'equip
  Blogs d'equip Troba els teus blogs d'equip favorits aquí:
 • Dades d'accés
  Dades d'accés Formulari d'inici de sessió

Política

Publicat per a a ESGPENSAMENT
 • Mida de la font: Més gran Menor
 • Visites: 9152
 • 117 Comentaris
 • Imprimeix

Hola a tothom!!

Finalment obrim el primer post de l'any, dedicat al concepte de Política. Recordeu que en un parell de setmanes heu de redactar una dissertació sobre aquest concepte, i que hi ha d'aparèixer el contingut treballat a classe, ben  explicat i relacionat. 

La utilitat del blog rau en que hi podeu fer comentaris que siguin petites aportacions vistes a classe o originals vostres. Definicions, exemples, arguments, etc. Cada comentari UNA PETITA aportació, si us plau.

Es tracta d'un treball cooperatiu, així que els comentaris no s'han de repetir. Si un company ha escrit una definició de política, o la relació entre aquesta i el bé comú, no ho podeu fer també vosaltres, perquè aquest és un treball d'equip. Per tant, HEU DE LLEGIR els comentaris dels companys i companyes abans de deixar el vostre.

El que sí podeu fer és comentar els comentaris dels companys. Podeu mirar de millorar un argument que hagi deixat un company, o discutir una definició, o posar un exemple que la complementi, etc.

TAMBÉ PODEU SERVIR-VOS DELS ARTICLES QUE ENLAÇO A CONTINUACIÓ:

Article sobre la paraula autoritat a l'Enciclopèdia Catalana

Article del diari online El Confilegal sobre la diferència entre poder autoritat a la Roma clàssica

Au, a treballar!!

Comentaris

 • Rita Morral Blanco
  Rita Morral Blanco Dilluns, 05 Novembre 2018

  De la pregunta a classe de "Com em d'entendre l'exemple d'Aristòtil de la mà de pedra?"
  Jo crec que Aristòtil es referia a que les coses no són tot allò que poden arribar a ser sense totes les seves parts, és a dir, que la mà sense la resta del cos no té cap funció ni sentit.

  Contestar Cancel·la
 • Convidat
  hugo james deign Dilluns, 05 Novembre 2018

  Quan Maritain explica que una ma no és exactament una ma si no forma part del cos, es refereix a com un la humanitat té un objectiu comu en foma d'un ciutadà amb bona conducta politica. En aquest sentit nosaltres som "la ma".

  Contestar Cancel·la
 • Marta Clusellas Cánovas
  Marta Clusellas Cánovas Dilluns, 29 Octubre 2018

  Per començar cal dir que la paraula política prové de la paraula grega polis. La podem traduir "ciutat-estat" perquè es una ciutat que esta governada per ella mateixa. al parlar de política podem relacionar les següents paraules: poder, saber, organització i en alguns casos el be comú. D’aquestes paraules el poder te un gran significat perquè dona la posició. El poder hi ha mes gent que el te i menys. L'objectiu de la política es que hi hagi un estat sa.

  Contestar Cancel·la
 • Ignasi Lasheras Quintas
  Ignasi Lasheras Quintas Dimarts, 30 Octubre 2018

  Mo entenc què vols dir amb aquesta frase: "D’aquestes paraules el poder te un gran significat perquè dona la posició"

 • Samuel Campi Riba
  Samuel Campi Riba Dilluns, 29 Octubre 2018

  Amb l'exepressió "el tot és més que la suma de les parts" del segon text que hem fet classe, podem establir un exemple per saber el significat de la frase. Els humans, a diferencia dels animals, podem distinguir el bé (justicia) i el mal (injusticia), per tant en Tarzan no es podría considerar una humà ja que només distingeix el plaer i el dolor encara que biologicament sigui de la mateixa espècie. Un altre exemple és amb una mà, si no té la funció d'agafar, no es pot considerar una mà per molt que tingui la forma d'una.

 • Ignasi Lasheras Quintas
  Ignasi Lasheras Quintas Dimarts, 30 Octubre 2018

  Quina relació hi ha entre en Tarzan i la mà?

 • Alexandre Rosales Dalmau
  Alexandre Rosales Dalmau Dilluns, 29 Octubre 2018

  Com ja han dit altres companys, Aristòtil feia la següent afirmació: "La naturalesa va donar la veu a l'ésser humà perquè pogués comunicar bé (justícia) i mal (injustícia), a més de plaer i dolor, com ja feien els altres animals amb els sons; així, donava als humans la capacitat de cooperar per desenvolupar una vida digna i virtuosa." Per tant, la naturalesa va crear els éssers humans perquè desenvolupessin una vida virtuosa. Tot i que entenc aquesta afirmació, em sembla contradictòria.
  L'any passat, vam explicar que la virtut era la capacitat de realitzar bé la teva funció (allò per al que has estat creat), és a dir, que un objecte o ésser virtuós és aquell que és capaç de fer de forma excel·lent allò per al que l'han creat. Recordo que, com a exemple, vam dir que un ganivet virtuós era aquell que estava ben esmolat i tallava de forma perfecta, ja que els humans creem els ganivets per tallar el menjar. De la mateixa manera, un ésser humà virtuós seria aquell que és capaç de dur a terme la seva funció, és a dir, allò per al que la natura l'ha creat. Però llavors Aristòtil ens diu que la naturalesa ha creat l'ésser humà perquè dugui una vida virtuosa, perquè esdevingui virtuós, donant a entendre, per tant, que aquesta és la seva funció. I si un ganivet virtuós és aquell que talla de forma excel·lent (allò per al que l'home l'ha creat), un ésser humà virtuós hauria de ser, doncs, aquell que és virtuós de forma excel·lent (allò per al que la natura l'ha creat).
  En la meva opinió, l'anterior no té gaire sentit o, com a mínim, ens dona poca informació. No té sentit dir que la funció d'una cosa és ser virtuosa, ja que una cosa virtuosa ja és aquella que realitza correctament la seva funció i, per tant, aquesta afirmació sempre es complirà. Aristòtil hauria de dir que, per exemple, la natura ha creat l'home perquè sigui savi, donant a entendre que un home virtuós és aquell que és savi perquè fa correctament la seva funció.

 • Ignasi Lasheras Quintas
  Ignasi Lasheras Quintas Dimarts, 30 Octubre 2018

  Efectivament, Alexandre, això és el que Aristòtil diria. Que la virtut de l'ésser humà és la saviesa. De fet, sosté que l'ésser humà pot aspirar a diverses virtuts (per aquest motiu fèiem servir la paraula "virtut" en general), però que totes depenen d'una que és la saviesa.

 • Convidat
  Agnès Riera Piera Dilluns, 29 Octubre 2018

  La comunitat política està, en un sentit metàforic, abonada per què hi creixin un model d'éssers humans

  Contestar Cancel·la
 • Dídac Marí Felius
  Dídac Marí Felius Dilluns, 29 Octubre 2018

  la naturalesa esta o fa tot amb un objectiu es a dir "mitja -> fi" per exemple els animals fan sons per comunicar-se o les abelles estan cordinades: una es la reina despres hi han les avelles guardies. Es a dir que la naturalesa es sabia

  Contestar Cancel·la
 • Ignasi Lasheras Quintas
  Ignasi Lasheras Quintas Dimarts, 30 Octubre 2018

  Ho afirmes tu?

 • Convidat
  Agnès Riera Piera Dilluns, 29 Octubre 2018

  Aristótil creu que la naturalesa actua racionalment i que,per tant, no fa res en va. És per això que la paraula l'ha donada als homes,ja que, espera d'ells una vida més plena i amb objectius més elevats que qualsevol altre animal. L'autor ens fa veure,també, que els animals tenen només un únic ojectiu a la vida; perseguir el plaer i evitar el dolor.

  Contestar Cancel·la
 • Dídac Marí Felius
  Dídac Marí Felius Dilluns, 29 Octubre 2018

  Qui fa política son els polítics i els polítics normalment tenen poder la qual es l'habilitat que tenen algunes persones per influir o dominar als altres mitjançant el dialeg o les lleis. Per exemple un professor té poder sobre els alumnes i el director té poder sobre els professors.

 • Ignasi Lasheras Quintas
  Ignasi Lasheras Quintas Dimarts, 30 Octubre 2018

  Dídac, no té massa sentit escriure el mateix que una companya acaba de dir en el comentari anterior, no trobes?

 • Convidat
  Agnès Riera Piera Dilluns, 29 Octubre 2018

  Sobre la pregunta; "és l'ésser humà un ésser politic per naturalesa?", estaria bé dir que:
  -no, ja que, l'autor del text diu que els humans viuen per la comunitat política i en el cas que extreguessim un home d'aquesta comunitat ja no es concideraria un home.

  Contestar Cancel·la
 • Convidat
  Mario Pinilla Dilluns, 29 Octubre 2018

  La naturalesa espera de l´ésser humà una vida més elevada(complexa) que la dels animals.

  Contestar Cancel·la
 • Convidat
  Mario Pinilla Dilluns, 29 Octubre 2018

  Una vida plaent es la finalitat dels animals i no dels humans.

  Contestar Cancel·la
 • Convidat
  Mario Pinilla Dilluns, 29 Octubre 2018

  Si a un ciutadà que viu en comunitat el treus d´aquesta, en un cert sentit, no el podriem anomenar "humà", ja que només sabria diferenciar el dolor i el plaer, i no el bé i el mal.

  Contestar Cancel·la
 • Maria Blasi Peres
  Maria Blasi Peres Dilluns, 29 Octubre 2018

  Cal dir que actualment un polític és el que té poder, ja que els ciutadans li donem amb la democràcia. Es podria dir que el poder és l'habilitat que tenen certes persones en influir i dominar els altres, ja sigui mitjançant la paraula o diverses accions. No podem confondre poder i autoritat ja que aquesta és el dret de tenir poder. He d'afagir que el poder existeix arreu del món.

  Contestar Cancel·la
 • Convidat
  Mario Pinilla Dilluns, 29 Octubre 2018

  Seria correcte dir que l´objectiu de la política es que un estat estigui en el bé comú, es a dir, sa?

  Contestar Cancel·la
 • Per poder enviar comentaris primer has d'iniciar sessió

Deixa el teu comentari

Convidat
Convidat Diumenge, 25 Agost 2019

Entrades Relacionades

No post has been created yet.

Login Alumno