Agenda | Activitats | Biblioteca | Login

Blogs Escola Sant Gregori

 • Inici
  Inici Aquí pots trobar totes les entrades de blog de tota la pàgina web.
 • Categories
  Categories Mosrta un llistat de les categories d'aquest blog.
 • Etiquetes
  Etiquetes Mostra un llistat d'etiquetes que s'han emprat al blog.
 • Blogaires
  Blogaires Cerca al teu blogaire favorit de la pàgina.
 • Blogs d'equip
  Blogs d'equip Troba els teus blogs d'equip favorits aquí:
 • Dades d'accés
  Dades d'accés Formulari d'inici de sessió

Moral

Publicat per a a ESGPENSAMENT
 • Mida de la font: Més gran Menor
 • Visites: 563
 • 53 Comentaris
 • Imprimeix

Hola a tothom. Encetem un nou tema, Moral, i com sempre us convido a deixar les vostres aportacions. Ja sabeu que en dues o tres setmanes us demanaré que esrciviu una dissertació sobre el tema, a classe i sense apunts. I també sabeu que aquesta pàgina del blog ha de servir per recopilar les "peces" necessàries per fer-la: definicions, etim ologies, raonaments, observacions, exemples, opinions personals, etc. D'alguna manera, preparem col·lectivament la dissertació.

Com que aquesta tasca és col·lectiva, els comentaris no s'han de repetir. Si algú aporta una definició, no cal ja que jo posi la mateixa. Si, en tot cas, no hi estic d'acord, la puc corregir establint un diàleg amb el company que l'ha escrit. Veureu que d'aquesta manera el resultat serà un cúmul d'informació més estructurada i organitzada, que us serà més útil.

Endavant, doncs!

Comentaris

 • Eduard Navarro Ruiz
  Eduard Navarro Ruiz Dilluns, 19 Març 2018

  La moral, igual que el llenguatge, han estat creades arbitràriament pel conjunt de la societat. Per exemple , em costa imaginarme en un món on no existís cap acord social ni cap convicció religiosa, que jo i una altra persona qualsevol coincidíssim en les mateixa moral i en el mateix llenguatge. Per tant la moral i el llenguatge depenen de la imposició d'unes certes creences en un lloc i en un temps determinat.

 • Arnau Soler Càmara
  Arnau Soler Càmara Dilluns, 19 Març 2018

  la relació entre la moral i el comportament em semblen fonamentals.Per a mi la moralitat és un conjunt de normes prescriptives i normatives d'acord amb unes pautes ètiques de comportament i d'hàbits.Hi ha que saber delimitar el bé del mal,allò que respon a una acció correcta i allò que és incorrecte o mancat de moralitat.Per tant, trobem una esfera de judicis morals, immorals i ammorals. És important que les nostres accions i les nostres intencions obeeixin a un determinat codi moral,que no necessàriamemnt s'identifica amb el religiós. Tot sistema establert de societat exigeix una moral de rerefons per a poder funcionar amb normalitat i operativitat.Crec que hi ha una estreta relació entre la Moral i el llenguatge, ja que hi ha maneres correctes de dir les coses que posen de relleu els valors humans fonamentals i a més a més el llenguatge és l'eina per excel.lència que tenim per a intentar anomenar totes les coses que passen al món.

 • Josep Pascual Sitjà
  Josep Pascual Sitjà Diumenge, 18 Març 2018

  El llenguatge està dividit en varies parts una d`elles es la de representativa i descriptiba una altra es la de apal·lativa.
  La Moral apal·lativa fica normes a la conducta de la gent.La moral descriptiva fica normes a algun comportament.
  Una coltura es un conjunt de creences del que està bé i de lo que esta malament

 • Maria Svetlana Espinosa Palá
  Maria Svetlana Espinosa Palá Diumenge, 18 Març 2018

  La moral ens diu que és el que hem de fer i el que no hem de fer per mantenir la convivència, però no ens diu el perquè. Els valors són idees que les persones hem format per conviure en pau. Aquests valors els hem après perquè ens els han ensenyat.

 • Max Munné Mas
  Max Munné Mas Diumenge, 18 Març 2018

  ÉS VERITAT!
  La moral és el que en permet mantenir la comvivència através d'unes normes per veneir-te a tu i als demés.
  Totes aquestes normes (o casi tomes) s'han mantingut per axil que els fills dels nostres fills puguin aredar-ho.

 • Judit Vila Fàbregas
  Judit Vila Fàbregas Diumenge, 18 Març 2018

  Dins de la funció apel·lativa i trovem els jodicis morals que es divideixen en jodicis normatius o judicis valoratius. Els jodicis normatius serien com per exemple "has de ser puntual" i els jodicis valoratius seirien com "ser puntual és bo". Els jodicisis morals expressen creences que nosaltres tenim envers com ens hem de comportar, aquestes creence generen expectatives.

 • Xavier Llimós Ferrer
  Xavier Llimós Ferrer Diumenge, 18 Març 2018

  Una de les raons del per què TOTS compartim a aquestes creences es perque ens les han inculcat. Les creences Morals son part de la cultura.

  Contestar Cancel·la
 • Jan Lazaro Ferrer
  Jan Lazaro Ferrer Diumenge, 18 Març 2018

  Estic d'acord Xavi. Les creences morals venen determinades pel lloc on neixem, és a dir la cultura on ens toca viure. També pel moment en que naixem perquè les cerrences morals canvien segons el lloc i el moment). No hi ha les mateixes creences morals aquí que a Alemania i tampoc hi ha les mateixes creences morals ara a Alemania que a l'època nazi on moralment era correcte matar jueus.

 • Sophia Anna Zuna-Kratky Torres
  Sophia Anna Zuna-Kratky Torres Diumenge, 18 Març 2018

  Les expectatives que creem segons les nostres creences fan que la societat funcioni com ho fa ara. Ex. Nosaltres donem diners esperant a que ens els tornin. Si no formessim expectatives no deixariem diners.

 • Xavier Llimós Ferrer
  Xavier Llimós Ferrer Diumenge, 18 Març 2018

  Aquestes expectativas fan funcionar la nostre societat. La moral es el conjunt de normes que l'esser humà perceb com a obligatòries en la selva consiencia.

 • Sophia Anna Zuna-Kratky Torres
  Sophia Anna Zuna-Kratky Torres Diumenge, 18 Març 2018

  Les creences formen part constitutiva de la nostra cultura. Per això altres cultures tenen creences diferents.

 • Xavier Llimós Ferrer
  Xavier Llimós Ferrer Diumenge, 18 Març 2018

  Una cultura entre d'altres coses està formada per un conjunto de creences entre el que està be i el que està malament. Aquestes creen es fan que ens formen expectativas:)

 • Carlos Soria Chiva
  Carlos Soria Chiva Diumenge, 18 Març 2018

  Moral o amoral es qüestió de creences apreses al llarg de la nostre vida. En base a lo que vivim al nostre voltant i les normes socials existents i/o la cultura del pais adquirim una moral concreta que ens fa actuar d'una determinada manera. Per exemple: maltractar física o emocionalment a una persona depen de la nostre moralitat i com vivim l'efecte de la acció concreta....

 • Álex	López	Garrido López Garrido
  Álex López Garrido López Garrido Diumenge, 18 Març 2018

  Per a mi la Moral és el conjunt de idees que el esser huma entén com a obligatories en la seva coinsiencia.L'esser huma té en comu una rao per la qual compartim creences és que ens an educat de la mateixa manera, a més la moral te part de la cultura.

 • Olivia Sorensen Giro
  Olivia Sorensen Giro Diumenge, 18 Març 2018

  El llenguatge te diferents funcions, i una d'elles és la funció apel.lativa, la funció apel.lativa expressa normes o valoracions de la conducta de les persones, per exemple"has de ser pontual", o "arribar tard no és correcte", aquestes normes o aquest judici, els exceptem com a correctes quan és recolzen en creençes, i aquestes creençes ens l'han ensenyat, i per tant, de la nostre coltura.
  Una coltura, entre d'altres coses, està format per un conjunt de creençes sobre què està bé i què està malament, i aquestes creençes ens permeten que ens creem unes expectatives, que aquestes fan funcionar la societat.

 • Marina Valls Galvez
  Marina Valls Galvez Diumenge, 18 Març 2018

  Amb la funció prescriptiva fem servir judicis morals. Aquest judici es normatiu. Els judicis morals expressen creences de com ens hem de comportar,en una mateixa societatels membres acostumen a estar d'acord amb les creences morals.Aquestes creences gemeren expectatives. L'expectativa és alguna cosa que esperem.Normalment aquestes expectatives es compleixen.Per exemple, ssi deixo diners a algú espero que mel's torni.

 • Carla Comas Corbella
  Carla Comas Corbella Diumenge, 18 Març 2018

  No podem decidir el que creiem, podem fer'ho veure però per exemple no puc creure'm que hi ha un unicorn ho puc fer veure això sí però no ho puc escollir.

 • Maria Villavecchia Sànchez
  Maria Villavecchia Sànchez Diumenge, 18 Març 2018

  una cultura, entre altres coses està formada per un conjunt de creences sobre què està bé i què està malament. aquestes creences fan que ens formem expectatives, sobre que creiem que passarà en el futur. aquestes expectatives fan funcionar la societat.

 • Nora Juristo San
  Nora Juristo San Diumenge, 18 Març 2018

  La moral és el conjunt de normes, que el esser humà perceb com a obligatòries en la seva conciència. Hi han paraules que tenen relació amb la moral com per exemple: "bo" o "dolent".

 • Bruno Miñana Van Rijn
  Bruno Miñana Van Rijn Diumenge, 18 Març 2018

  jo greg que hi han moltes cultures diferents amb morals diferents,moltes vegades te de veure amb religio o historia.
  per les diferencies de Moral vienen diferentes lleis per pais.per exemple:la eutanácia es permutait en Holanda peró aen espanya no es pot,perque pensen que es immoral.

  Contestar Cancel·la
 • Per poder enviar comentaris primer has d'iniciar sessió

Deixa el teu comentari

Convidat
Convidat Diumenge, 25 Març 2018