Agenda | Activitats | Biblioteca | Login

Blogs Escola Sant Gregori

 • Inici
  Inici Aquí pots trobar totes les entrades de blog de tota la pàgina web.
 • Categories
  Categories Mosrta un llistat de les categories d'aquest blog.
 • Etiquetes
  Etiquetes Mostra un llistat d'etiquetes que s'han emprat al blog.
 • Blogaires
  Blogaires Cerca al teu blogaire favorit de la pàgina.
 • Blogs d'equip
  Blogs d'equip Troba els teus blogs d'equip favorits aquí:
 • Dades d'accés
  Dades d'accés Formulari d'inici de sessió

Montesquieu

Publicat per a a ESGPENSAMENT
 • Mida de la font: Més gran Menor
 • Visites: 2321
 • 22 Comentaris
 • Imprimeix

«La llibertat política d'un ciutadà és aquesta pau d'esperit que prové de la idea que cada té sobre la seva seguretat. Per a gaudir d'una llibertat com aquesta és precís que els govern es constitueixi de tal manera que cap ciutadà pugui témer res de cap altre. Quan en la mateixa persona o el mateix grup de governants, al poder legislatiu se li afegeix l'executiu, no hi ha ni rastre de llibertat, ja que és temible que el propi monarca o el propi senat facin lleis tiràniques per a aplicar-les tirànicament. No hi ha tampoc rastre de llibertat si el poder de jutjar no es troba separat del poder legislatiu i de l'executiu. Si s'afegeix al primer, el poder sobre la vida i la llibertat dels ciutadans serà arbitrari, ja que el jutge serà legislador. Si s'afegeix al segon, el jutge podria tenir la força d'un opressor. Tot estarà perdut si un mateix home o un mateix grup de prohoms, o de nobles o de pobles exerceixen aquests tres poders: el de fer les lleis, el d'executar les resolucions públiques i el de jutjar els crims o els conflictes entre particulars.» 

 

 

Montesquieu, L'esperit de les leis

Comentaris

 • Guillem Pons Cañellas
  Guillem Pons Cañellas Dilluns, 03 Juny 2019

  Segons aquest text, una persona per sentir-se lliure dins d'un estat, l'estat ha de tenir un govern format per gent que tingui diferents formes o de pensar o, també anomenat, separació de poders, perquè així alhora de fer lleis o governar no hi hagi ningú afavorit i ningú perjudicat.

  Contestar Cancel·la
 • Guillem Pons Cañellas
  Guillem Pons Cañellas Dilluns, 03 Juny 2019

  També segons aquest text la separació de poders és un principi amb el que ha d'actuar un estat de dret per ser anomenat un esta de dret. El que passa es que això no és suficient.

  Contestar Cancel·la
 • Convidat
  Lara Ballesteros Dissabte, 01 Juny 2019

  La llibertat política depèn de la seguretat que cadasú sent. Si no em sento segur en una comunitat política no sóc lliure.
  El gobern ha de fer que cap ciutadà tingui por de ningun altre. Els 3 poders del gobern no es poden barrejar, o no hi haurà llibertat.
  Tirà: gobernador que les seves lleis i la seva manera de gobernar treuen la llibertat dels seus ciutadans.
  Quan es junten el poder jurídic i el poder lesgislatiu el jutge serà legislador i la llibertat del ciutadà serà arbitraria (es basa en el seu propi criteri).Quan es junten el poder jurídic i el poder executiu el jutge tindrà massa força.No hi haurà res de llibertat si les mateixes persones controlen els 3 poders del gobern.
  El poder politic es divideix en 3: poder legislatiu(fer lleis)s'encarrega el parlament. Poder executiu(executar les lleis)s'encarrega el gobern i Poder judicial(jutjar les lleis)sèncarrega el tribunal.

  Contestar Cancel·la
 • Àngela Vives Recasens
  Àngela Vives Recasens Dissabte, 15 Juny 2019

  La llibertat política depèn de la por que tingui cada ciutadà,per això que una persona se senti segura convivint amb altes ciutadants depèn d'altres persones

 • Andrea Pascual Sitjà
  Andrea Pascual Sitjà Diumenge, 26 Maig 2019

  El text ('Montesquieu') defensa que el poder legislatiu i judicial han d'estar separats, intenta la indepedencia d'aquests.

 • Carlos Pecanins Casanovas
  Carlos Pecanins Casanovas Diumenge, 02 Juny 2019

  Desde el meu punt de vista el text no solament defensa la separacio del poder legislatiu del judicial, sino que també el legislatiu del executiu i aquest ultim del judicial.

 • Andrea Pascual Sitjà
  Andrea Pascual Sitjà Diumenge, 26 Maig 2019

  A més a més el text intenta dir el perquè de la separació de poders. Responent aquesta pregunta proposada anteiorment, la llibertat potitica depen de la sensació de seguretat, la gent s'ha de sentir lliure perquè no s'influeixin els tres poders.

  Contestar Cancel·la
 • Convidat
  Andrea Pascual Sitjà Diumenge, 26 Maig 2019

  El text defensa que el poder legislatiu i judicial han d'estar separats, intenta la independencia d'aquests.

  Contestar Cancel·la
 • Víctoria Xiao Montalbo Burges
  Víctoria Xiao Montalbo Burges Dissabte, 25 Maig 2019

  Montesquieu diu que una persona no estara segura si no és lliure i no serà lliure si es junten els tres poders: legislatiu, exhecutiu i judicial. Per exemple, imagineu-vos que junten dos poders (legislatiu i executiu). Podrien fer les lleis que ells vulguesin i les aprovarien directament sense el consentiment de ningú. Si a sobre juntessim el judicial que és l'encarregat de interpretar, fer respectar o invalidar les lleis, es podria crea qualsevol llei que no respectés els drets humans, per exemple.

  Contestar Cancel·la
 • Oriol Costa Ferrer
  Oriol Costa Ferrer Dimarts, 21 Maig 2019

  ↑↑↑↑↑↑
  exemple: La societat tanca a un lladre a la presó per haber robat (així fent mal a la societat)

  Contestar Cancel·la
 • Oriol Costa Ferrer
  Oriol Costa Ferrer Dimarts, 21 Maig 2019

  L' unic motiu per el qual es pot exercir el poder és per impedir danys a la societat

  Contestar Cancel·la
 • Oriol Costa Ferrer
  Oriol Costa Ferrer Dimarts, 21 Maig 2019

  Partit polític ---> Organització que presenta gent per el parlament

  Contestar Cancel·la
 • Oriol Costa Ferrer
  Oriol Costa Ferrer Dimarts, 21 Maig 2019

  Aconseguir la sensació de seguretat en un pais no és tn fàcil com colocar-hi vigilància, ja que si un pais ho fa és segur però els ciutadans se senten intimidats en la seva vida privada així perdent la seva seguretat

  Contestar Cancel·la
 • Nadezhda Vicente Blas
  Nadezhda Vicente Blas Dimecres, 15 Maig 2019

  Hola companys.
  En el text que hem llegit a classe, el filòsof Montesquieu defensa la separació de poders de l’Estat: el legislatiu, el judicial i l'executiu, fonament de tota democràcia. La justícia i la llibertat han d’estar en equilibri per tal que aquests poders estiguin repartits, ja que “tot estaria perdut si una sola persona tingués els tres poders”.
  Per acabar, us proposo aquesta frase per reflexionar: “perquè no es pugui abusar del poder, cal que el poder aturi el poder”.

  Contestar Cancel·la
 • Dídac Marí Felius
  Dídac Marí Felius Dimarts, 14 Maig 2019

  Si un partit polític o grup de persones tenen els tres poders polítics (Parlament, govern i tribunals). Es forma un poder tirà. Per exemple si un membre d'aquest grup que té els tres poders polítics roba i un ciutadà el denuncia, el membre del grup s'inventarà alguna excusa per que el posin a la presó, es a dir que el portarà als tribunals, i com que aquest grup té els tres poders polítics el país queda sense llibertat.

  Contestar Cancel·la
 • Rita Morral Blanco
  Rita Morral Blanco Dilluns, 13 Maig 2019

  A més a més els poders no poden ajuntar-se mai perquè si el jurídic s'ajunta amb el legislatiu, el jutge serà un legislador arbitrari que podrà actuar segons els seus beneficis.
  És per això que no et pots sentir segur si els poders s'ajunten entre ells.
  Per molt que la persona que té els poders ens digui que no farà servir el poder en contra nostre tampoc podem estar segurs perquè la nostre seguretat no pot dependre de la seva conciència.

  Contestar Cancel·la
 • Rita Morral Blanco
  Rita Morral Blanco Dilluns, 13 Maig 2019

  A partir del text de Montesquieu, podem dir que ningún home és lliure si no se sent segur, perquè no és el mateix sentir-se segur que estar-ho, a més a més no pots ser lliure si tens por del que un altre et pot fer. En aquest cas podriem establir lleis per protegir a la societat però en el moment que s'exacuta una llei perds part de la teva llibertat.

  Contestar Cancel·la
 • Maria Jené Santó
  Maria Jené Santó Dilluns, 13 Maig 2019

  La llibertat política és aquella que fa que no tinguis por de la gent del teu voltant ni al govern, gràcies a ell. Per poder tenir- la, cap cuitada pot ser ferit per un altre.

  Contestar Cancel·la
 • Víctoria Xiao Montalbo Burges
  Víctoria Xiao Montalbo Burges Dissabte, 01 Juny 2019

  Estic d'acord amb tu, però has de tenir en compte que no tindrem aquesta llibertat política si el govern té els tres poders de l'Estat.

  Contestar Cancel·la
 • Carlos Pecanins Casanovas
  Carlos Pecanins Casanovas Diumenge, 02 Juny 2019

  Sota el meu punt de vista aixo que dius es correcte, però no fa falta que el govern o qualsevol persona tengui els tres poders, només que en tingui dos ja es suficient per que el ciutada no tingui la sensació de llibertat.

  Contestar Cancel·la
 • Per poder enviar comentaris primer has d'iniciar sessió

Deixa el teu comentari

Convidat
Convidat Diumenge, 25 Agost 2019

Entrades Relacionades

No post has been created yet.

Login Alumno