Agenda | Activitats | Biblioteca | Login

Blogs Escola Sant Gregori

 • Inici
  Inici Aquí pots trobar totes les entrades de blog de tota la pàgina web.
 • Categories
  Categories Mosrta un llistat de les categories d'aquest blog.
 • Etiquetes
  Etiquetes Mostra un llistat d'etiquetes que s'han emprat al blog.
 • Blogaires
  Blogaires Cerca al teu blogaire favorit de la pàgina.
 • Blogs d'equip
  Blogs d'equip Troba els teus blogs d'equip favorits aquí:
 • Dades d'accés
  Dades d'accés Formulari d'inici de sessió

El principi del dany

Publicat per a a ESGPENSAMENT
 • Mida de la font: Més gran Menor
 • Visites: 1895
 • 47 Comentaris
 • Imprimeix

«L'objecte d'aquest assaig és afirmar el senzill principi destinat a regir absolutament les relacions de la societat amb l'individu en allò que tingui de compulsió o control, ja siguin els mitjans emprats, la força física en forma de penalitats legals o la coacció moral de la opinió pública. Aquest principi consisteix en afirmar que  l'única finalitat per la que és justificable que la humanitat, individual o col·lectivament, s’immisceixi en la llibertat d'acció d'un o qualssevol dels seus membres, és la seva pròpia protecció. Que l'única finalitat per la qual el poder pot, amb ple dret, ésser exercit sobre un membre d'una comunitat civilitzada contra la seva voluntat, és evitar que perjudiqui els altres. El seu propi bé, físic o moral, no és una justificació suficient. Ningú pot ésser obligat justificadament a realitzar o no realitzar certs actes, perquè això fóra millor per a ell, perquè el faria feliç, perquè, segons la opinió d'altres, fer-ho seria més encertat o més just. Aquestes són bones raons per a discutir, raonar i persuadir-lo, però no per a obligar-lo, o causar-li algun perjudici si obra de manera diferent. Per a justificar això seria precís pensar que la conducta de la que s'intenta dissuadir-lo produeix  un perjudici a algú altre. L'única part de la conducta de cadascú per la que ell és responsable davant de la societat és la que es remet als altres. En la part que l'ateny merament a ell, la seva independència és, de fet, absoluta. Sobre si mateix, sobre el seu propi cos i esperit, l'individu és sobirà.»

 

MILL, J.S. Sobre la llibertat

Comentaris

 • Pau Coma Font
  Pau Coma Font Dilluns, 04 Juny 2018

  Un argument bàsic de Mill fou l'anomenat principi del dany, és a dir, la gent és lliure de fer el que li sembli convenient sempre que això no suposi un dany o perjudici per als altres. Basant-se en aquest argument, Mill defensà que el paper de l'estat hauria de ser la supressió de les barreres a la llibertat, com ara algunes lleis, i reduir-les en base exclusivament al principi del dany. Existeixen dos àmbits de la vida dels ciutadans: la vida privada i la vida pública. Els éssers humans, dins l'àmbit de la vida privada, trien aquells elements que consideren fonamentals per a la bona vida; segueixen els principis religiosos que consideren més adients, i tenen les opinions que volen, i l'estat no ha d'intervenir en aquests afers de la vida privada.

  Contestar Cancel·la
 • Jordi Escaler Corominas
  Jordi Escaler Corominas Dijous, 22 Març 2018

  En el text que hem llegit a classe sobre el principi del dany, podem veure que l’autor fa un principi dirigit a l’estat on es diu quines lleis pot crear i quines no el poder legislatiu pensant en que una llei pot prohibir una accio si aquesta afecta a un altre persona es a dir que jo tinc tota la llibertertant mentre aquesta no faci mal o molestat a una persona. En cas de que ho faci seria castigat i em treurient llibertat de fer allo que he fet per molestar o fer mal a algu.

  Jordi Escaler
  3ESOB

  Contestar Cancel·la
 • Convidat
  pablo moreno Dilluns, 05 Març 2018

  El pricipe de dany diu que tenim dret a acctuar mentre no faig mal als tercers com diu Stuart Mill perjo nosaltres tenim la llibertat de actuar i fer nos mal si volem podem acctuar com volgem sense molestar a ningu,com exeple al govern español es legal el consum propi de groges per que danyes el teu cos,pero la venta de droges perque el traficant fa mal al client perjo es jutjat per que segons el pricipi de stuart mill daña a un terce .
  El pricipi del dany es un dels unique llibertats que tenim que esta regida per els tres poders del estat de govern,perjo si el govern yreis aquest pricipi serian cuasi lliures no tindrim llibertat estariem regis per el governant no seriam personalitats propies actuariem com digues el estat perjo el pricipi de dany ens deixa el poc de llibertat que tenim per actuar.

 • Ignasi Lasheras Quintas
  Ignasi Lasheras Quintas Dimecres, 07 Març 2018

  El principi del dany no és un principi moral, Pablo, no regula el que els ciutadans hem de fer

 • Convidat
  pablo moreno Dilluns, 05 Març 2018

  Aquest pricipi es el pricipi del dany que diu que les lleis que no fan mal als terces(als demes)tendria que ser legal segons Stuart Mill,i aquest pricipi del dany ens deixa una llibertat de tenir pensament per actuar com volgem mentre no es molesti algu com prende droga aqui a españa es legal segons un estat democratic acual pero en canvi vendre productes com les droges es ilegal perque fa mal al cos del comprador,pero aixo no vol dir que el estat español accepte el consum de drogas , perjo fara propagando de antidroga.
  El prisip de dany ens ajuda a tenir el poc de llibertat que tenim pero el estat acual ens pot obligar a que no tinguem opinio que no podem fer vida lliura sa de fer lo que un governant vol es adir el prinsipe de dany es el que ens separa de una democracia lliure de una dictadura aixo voldir que la tanc de llibertat que tenim podrieser molt mes petite amb els tres poders el juridic,legislatiu i de govern obtendrien la nostre llivertat i autoritat perque el ciutada sigue un persone sense dret ni llibertat.

 • Ignasi Lasheras Quintas
  Ignasi Lasheras Quintas Dimecres, 07 Març 2018

  Pablo, has de posar signes de puntuació

 • Eduard Perez-Mañanet Sarda
  Eduard Perez-Mañanet Sarda Dijous, 01 Març 2018

  En aquest principi veiem que afecta a l'estat, això redueix el poder del estat sobre els individus. aquest no pot prohibir alguna cosa que no li fa mal a ningú . Que por prohibir? només por prohibir coses que danyen a la gent. Per això , J.S. kill defensa la libertad individual , ell diu que tu pots ser lliure, però hi ha una tanca (limit) que t'impideix seguir, hi aquesta tanca surt en el moment en que danyes a algú.

 • Ignasi Lasheras Quintas
  Ignasi Lasheras Quintas Dimecres, 07 Març 2018

  "Kill"?

 • Jan Puvill Fuertes
  Jan Puvill Fuertes Dijous, 01 Març 2018

  El principi del dany ens diu que l'estat nomes pot prohibir el comportament que causi dany a altres súbdits. Aquest principi evita que l'estat sigui paternalista,que es comporti com el pare dels ciutadans,també protegeix l'autonomia dels individus
  Segons el principi del dany,si jo desideixo no menjar sa , l'estat no em pot obligar a menjar sa, ja que no faig mal a ningú, en canvi si jo sempre condueixo en contra direcció , l'estat m'ho pot prohibir, perque faig mal als altres

 • Ignasi Lasheras Quintas
  Ignasi Lasheras Quintas Dimecres, 07 Març 2018

  Molt bé!!

 • Noemi Gutierrez Taborda
  Noemi Gutierrez Taborda Dimarts, 27 Febrer 2018

  L'estat, per fer-nos cumplir el principi del dany, pot utilitzar 2 forces contra un individuu perjudiciós pels demés: La força bruta i el constrenyiment moral.

 • Ignasi Lasheras Quintas
  Ignasi Lasheras Quintas Dimecres, 28 Febrer 2018

  Ben dit, encara que el constrenyiment moral és més cosa de la societat

 • Abdullah KHALID
  Abdullah KHALID Dimarts, 20 Febrer 2018

  L'autor d'aquest text, Stuart Mill, diu que el principi del dany regula la capacitat que l'estat té de prohibir conductas en els individus.
  És a dir, mentres jo no fagi res que perjudiqui als altres, estic en el meu dret de fer tal cosa, pero si aquesta cosa afecta al meu voltant aleshores l'estat pot prendre conseqüencies.
  Un exemple: Les dones musulmanes, per simple motiu de cultura/ religió/ voluntat ,van amb el cos tapat, elles estan en el seu dret de fer lo que estan fent ja que elles no ho fan amb males intencions ni perjudiquen a ningú. Si aquesta manera de vestir fés dany a algu, l'estat posaria fi a aixó ja que no seria correcte.

  Contestar Cancel·la
 • Ignasi Lasheras Quintas
  Ignasi Lasheras Quintas Dimecres, 07 Març 2018

  Molt bé, però precisament per això les intencions dels actes són irrellevants.

 • Abdullah KHALID
  Abdullah KHALID Dimarts, 20 Febrer 2018

  Conclusió: el principi del dany legitima a prohibir el que danya

  Contestar Cancel·la
 • Robert Nebot Gali
  Robert Nebot Gali Dilluns, 19 Febrer 2018

  Jo crec que el principi del dany per si sol és suficient per que una societat pogui conviure correctament. Per exemple, als Estats Units és legal tenir armes, fet que per si sol no fa dany a ningú i, per tant l'estat no ho hauria de prohibir. Tot i que tenir armes no vol dir matar persones o fer mal a la gent, algunes persones que en tenen les fan servir per fer-ho, fent dany a la gent i,per tant, trencant les lleis establertes segons el principi del dany. S'haurien de prohibir les armes? Hauríem de considerar que algú que té armes farà mal?

  Si seguim estrictament el principi del dany, l'Estat no hauria de prohibir-les. Per tenir una arma no vol dir que matis a ningú, com per tenir un cotxe no vol dir que atroprllis a cap persona. Ara bé, les armes han estat creades per fer mal i sense altre finalitat. Per tant, algú que té una arma creu que l'haurà de fer servir i, en conseqüència, creu que fara dany a algú, i com que fer mal a algú és, o hauria de ser il·legal en qualsevol Estat de dret, les armes també ho haurien de ser.

  Contestar Cancel·la
 • Emma Palou Tort
  Emma Palou Tort Dilluns, 19 Febrer 2018

  Gràcies a aquest principi del dany del que el text ens parla, en la societat, es poden diferenciar dos àmbits que fins aquell moment havien estat junts que son l’àmbit de la llei i el de la moralitat. Es diferencien en la manera de que un ciutadà sempre pot actuar com vulgui d’acord amb el que pensi (moralitat) però quan això causi dany a altres individus, llavors, això ja serà un àmbit diferent, el de la legalitat i llavors l’estat podrà prohibir aquesta conducta perquè estarà causant dany a altres persones.

 • Ignasi Lasheras Quintas
  Ignasi Lasheras Quintas Dimecres, 28 Febrer 2018

  Molt ben explicat

 • Convidat
  Àngel Laso Dilluns, 19 Febrer 2018

  En el text que hem llegit de J.S. Mill, podem apreciar que l’autor crea un principi dirigit a l’estat on es diu quines lleis pot crear el poder legislatiu i quines no, basant-se en que: únicament una llei pot prohibir una conducta si aquesta afecta a un altre individu, es a dir que jo sóc lliure de fer el que vulgui mentres el que faci no molesti o faci mal a un altre persona, si fos el cas, això se m’hauria de prohibir.

  Contestar Cancel·la
 • Maria Sanges Pociello
  Maria Sanges Pociello Dimarts, 13 Febrer 2018

  En aquest text l'autor critic el paternalisme de l'estat. El paternalisme és la cohersió pel teu propi bé , és a dir, obligar a fer alguna cosa pel propi bé, mitjançant la força, la pressió moral,...o (força o) pressió psicològica. J.S.Mill diu que cada persona ha de ser lliure per poder triar entre el bé i el mal. Està a favor de l'autonomia dels individus. Per tant, està d'acord amb el principi del dany, que diu que l'estat només pot prohibir a cadaascun dels seus súbdits aquells comportaments que causin un dany als altres súbdits. També limita el poder cohersiu de l'estat i legitima el poder legislatiu.

 • Per poder enviar comentaris primer has d'iniciar sessió

Deixa el teu comentari

Convidat
Convidat Dijous, 16 Agost 2018