Agenda | Activitats | Biblioteca | Login

Blogs Escola Sant Gregori

 • Inici
  Inici Aquí pots trobar totes les entrades de blog de tota la pàgina web.
 • Categories
  Categories Mosrta un llistat de les categories d'aquest blog.
 • Etiquetes
  Etiquetes Mostra un llistat d'etiquetes que s'han emprat al blog.
 • Blogaires
  Blogaires Cerca al teu blogaire favorit de la pàgina.
 • Blogs d'equip
  Blogs d'equip Troba els teus blogs d'equip favorits aquí:
 • Dades d'accés
  Dades d'accés Formulari d'inici de sessió

Drets Humans

Publicat per a a ESGPENSAMENT
 • Mida de la font: Més gran Menor
 • Visites: 715
 • 49 Comentaris
 • Imprimeix

Aquesta entrada correspon al nostre nou tema, Drets Humans. Treballarem textos històricament rellevants, els textos sobre els quals s'ha construit aquest concepte tan fonamental de la política contemporània. Però com sempre, l'objectiu és ser capaços de fer una bona dissertació sobre el concepte mateix. Ja podeu anar deixant els vostres comentaris. Som-hi!

Comentaris

 • Convidat
  Jordi Escaler Corominas Dimecres, 16 Maig 2018

  Jo crec que els drets humans son un tipos de drets que son evidents. Jo diria que son uns drets que els humans tenim , es igual qui siguem o com siguem els tenim perque si ens eliminen els drets que tenim no tindriam "dignitat" seria un escandol de mon. els nostres drets formen part de la nostra vida, i no ho sabriem definir, es com si fos una part important del cos es com un sentiment que hi tenim al nostre interior encara que els sentiments costen de explicar i amb moltes parladas entre filosofs i tot aixo, aquet sentiment el diem drets humans. Son uns drets immobils ningu ni tu ni la persona amb mes poder tels podria treure.
  Jordi Escaler

 • Mario Boncompte Gallarda
  Mario Boncompte Gallarda Dimecres, 16 Maig 2018

  La legitimitat ve del poble i no del rei perquè declaren que tothom sigui igual devant de la llei.

 • Mario Boncompte Gallarda
  Mario Boncompte Gallarda Dimecres, 16 Maig 2018

  Una curiositat es que els mateixos creadors del document no creien en la igualtat tot i que el text diu que si, i gracies a aquest document es va proclamar la independencia dels drets humans.

 • Oriol Herreros Castillo
  Oriol Herreros Castillo Dimecres, 16 Maig 2018

  Els drets humans són aquells que ens protegeixen i ens defensen pel simple fet d'existir. Els humans, pel simple fet de ser-ho, tenim garantits uns drets que amb el temps han anar canviant a millor i encara haurien de millorar. No distingeixen ni d'ètnia, país, documentació, color... encara que l'esclavisme, fa anys, estava "ben vist" i els drets humans no amparaven a les persones de color.
  El problema ve de la supremacia de raça, que sempre hi han hagut uns més "valuosos" que altres pel simple fet de tenir un color de pell determinat. No podem tractar a una persona per tenir un X color de pell de millor o pitjor manera perque són humans com la resta i es mereixen que es garanteixi els seus drets com a tal.
  Aquests drets no poden ser ni venuts, tocats, limitats... són inalienables.

  Definitivament ens queda un llarg camí per millorar i que tots els païssos del món respectin aquests drets.

 • Abdullah KHALID
  Abdullah KHALID Dimarts, 15 Maig 2018

  **Tots som iguals devant l'estat

 • Abdullah KHALID
  Abdullah KHALID Dimarts, 15 Maig 2018

  Segons Thomas Jefferson els homes son creats iguals i independents i pel motiu de que tots son iguals reben drets inherents i inalienables, Mes endavant ho diu mes clar: Son evidents aquestes veritats, remarca alguns dretes inalienables: La vida, la llibertat y la busca de la felicitat. Pero les paraules d'aquest home eren una excusa per abolir l'aristocràcia rebelant-se al rei d'Anglaterra.
  L'esglesia, el monarca i la noblesa declaraven aquests drets naturals inalienables i sagrats de l'home com cosa fundament de tota frma de govern, és a dir que sense la declaració dels alts càrrecs com l'esglesia, el monarca i la noblesa probablement els drets no serien aprovats, els drets humans son fundamentals i tothom els ha de tindre, jo crec que si no constes d'aquests drets no ets un ésser humà, ja que aquest hauria de defensar-los, tot el mon era igual devant un jutge, no hi ha cap diferència entre cap persona.
  Jo vull expressar la meva opinió: Estic molt d'acord amb molts conceptes del text que defensen que tots siguem iguals, si és veritat que hi han paisos on gent de cultures diferents consideren inferiors i maltracten per no tenir les mateixes creençes, puc posar un exemple: A Myanmar els rohyingas estan patint maltractes i estan sent assessinats per tindre diferents creençes, i jo crec que aixó és una violació molt greu dels seus drets, ja que tots som iguals i no ens fa ser diferents anar a resar a una mesquita o a una esglèsia, tot aixó son creences i s'han de respectar.
  A molts paisos, per les persones és mes important la seva religió o tradició que la seva propia vida, pero aixo no els fa radicals ja que tenen el dret de pensar aixi ja que son persones.

 • Convidat
  Victor Diaz Dimecres, 09 Maig 2018

  En la tercera dimensió l'autora ens parla de la paradoxa de l'evidència, en aquesta, es diu que com es possible que es necessites tan esforç per crear una declaració amb efectes pràctics, si els drets humans són evidents, es a dir degut a que son obis, s'hauria d'haver fet una llista d'aquests i que tothom l' aceptes i seguis ràpidament i abans. A partir d'aquí l'autora crea una reflexió sobre si els drets humans realment són evidents i perquè quan es va crear una declaració valida dels drets humans, va costar més aceptar que eren universals i iguals que eren naturals, si les dues primeres condicions són conseqüències de l'ultima.

 • Pau Coma Font
  Pau Coma Font Diumenge, 06 Maig 2018

  L'any 1981, l'Organització per a la Unitat Africana, proclamà la Carta Africana de Drets Humans i dels Pobles, que recull principis de la Declaració Universal dels Drets Humans i en recull de nous, fonamentalment dirigits als pobles, com el Dret a l'autodeterminació (que tradicionalment s'havia negat a la majoria d'estats africans) o el deure d'eliminar totes les formes de dominació estrangera.

 • Pau Coma Font
  Pau Coma Font Diumenge, 06 Maig 2018

  El concepte de drets humans tal com el coneixem avui en dia, té les seves arrels en la cultura occidental moderna, concretament del moviment conegut com a Il·lustració. No obstant això, cal destacar que la majoria de cultures tenen i han tingut al llarg de la història diversos conceptes similars que es concentren al voltant de la idea de la dignitat de la persona en tant que ésser humà.
  Alguns estudiosos consideren que qualsevol document sobre lleis generals acaba parlant indirectament dels drets humans. En aquest sentit, un dels primers exemples seria el Codi d'Hammurabi, datat del 1760 aC. Es tracta d'una mena de codi penal primitiu on s'inclouen lleis i normes de conducta així com el càstig a aplicar si aquestes eren infringides. El codi legisla sobre una gran varietat de temes, incloent-hi els drets de la dona, dels infants o dels esclaus.

 • Pau Coma Font
  Pau Coma Font Diumenge, 06 Maig 2018

  Els drets humans es defineixen generalment com aquelles llibertats, facultats, institucions o reivindicacions bàsiques que corresponen a tota persona pel simple fet de la seva condició humana, per tal de garantir-li una vida digna. Aquests drets es posseeixen independentment de quina sigui la situació legal o jurídica del país o regió en el que habita i de factors com l'estatus, l'ètnia, la nacionalitat o qualsevol altra circumstància de l'individu en qüestió.
  D'ençà a finals del segle XVIII es comença a concretar que els drets humans són inalienables i inherents a la persona. No poden ser concedits, limitats, canviats o venuts i tan sols poden ser assegurats o violats.

 • Georgina de Lemus Martín
  Georgina de Lemus Martín Dijous, 03 Maig 2018

  Poden haver-hi diferents conceptesde drets humans, pero tots son iguals durant la llei, perque tenim dret a la felicitat, a la vida i a la llibertat.

 • Àlex Lázaro Ferrer
  Àlex Lázaro Ferrer Dijous, 03 Maig 2018

  Persone que van perticipar de la declaració americana dels drets humans eren partidaries de l'esclavisme.Potser era perquè directament no consideràven humans als negres?O potser si que els consideràven persones però no els convenia que els seus drets fossin aplicats?

 • Convidat
  aurea climent Dijous, 03 Maig 2018

  El text esta dividit en tres dimensions:
  La primera ens parla sobren el DDHH que són naturals i inherants , tambè que són universals i evidats.
  En la segona l'autora fixa el context històric de les declaracions.
  I en la tercera ens explica com porten els humans els temes politics per antendrels d'una altre manera.

 • Georgina de Lemus Martín
  Georgina de Lemus Martín Dijous, 03 Maig 2018

  A la primera dimenció utilitzem aquestes dues paraules: Inalienables i inherents.
  Inalienables: Si ha una cosa li treus una caracteristica deixa de ser aquella cosa, per exemple si ha un esser huma li treus la llibertat ja no es un esser huma.
  Inherents: Que existeix en alguna cosa com a atribut permanent, talment lligat a ella que no se'n pot separar.

 • Convidat
  aurea climent Dijous, 03 Maig 2018

  En el text L. Hunts parla de dos declaracions dels drets humans a America i a França, encara que hi facin dos segles entre les declaracions que parlen del mateix, parlen sobre els (drets inherents= que no es pot transformar ni eliminar). En funcio del país que sigui els drets si que existiran o no.

 • Georgina de Lemus Martín
  Georgina de Lemus Martín Dijous, 03 Maig 2018

  En el text llegit a classe anomenat "Sostenemos como evidentes estas verdades" escrit per Lynn Hunt ens explica tres maneres diferents de veure els drets humans. On aquestes prespectives les anomenarem dimencions.
  La primera dimencio ens fa una exerció d'interpretació historica, on allà ens explica que els homes eran universalsi iguals, naturals i inalienables i al final diu que els drets humans son evidents.
  A la segona dimenció observa el context hisoric de les declaracions amb tres dates, 1776, 1789, 1748.
  I l'ultima parla sobre l'implementació.

 • Convidat
  aurea climent Dijous, 03 Maig 2018

  Els drets humans apareixen caracteritzats en les diferents declaracions:
  universal (tothom), evidents (tenen una logica) i iguals (tots els humans igual). Aquets drets son indiscutibles per un ser huma. Els drets humans, és un concepte que a costat molt d'aclarar, es podria dir que so obbis, hi formen part del essers human. És podria dir que si no tens drets no ets com un esser huma.

 • Eduard Perez-Mañanet Sarda
  Eduard Perez-Mañanet Sarda Dijous, 03 Maig 2018

  Diantre els dress humans hi han 3 dimensions , però la cosa és que aquestes dimensions es poden veure de dos maneras , de la manera iusnaturalista , que es la manera de que tenim aquests drets nomes per sol fet de ser humans i la perspectiva positivista on es diu que a quests drets son inventats.

 • Eduard Perez-Mañanet Sarda
  Eduard Perez-Mañanet Sarda Dijous, 03 Maig 2018

  Diantre dels drets humans hi han 2 grans branques, en una branca hi ha una presentiva iusnaturalista, i en l'altre una branqua on nomes hi han casualitats morals.

  Diantre dels dress humans hi han 3 gran dates per remarcar:

  -1215: Declaración dels Drets Humans a Angleterra.

  -1688: S'escriu un document on es limita tot poder del rei.

  -1776: Es declara la independencia dels Estats Units.

 • Claudia Samper Balsells
  Claudia Samper Balsells Dijous, 03 Maig 2018

  El text de Lynn Hunt te com a objectiu evidenciar la paradoxa dels drets humans que es van produir ens les tres declaracions que ens trobem en el text.
  Es divideix en ''3 dimencions'':
  La primera ens parla sobre com apareixen els drets humans caracteritzats en les diferents declaracions.
  La segons la autora fixa el context historic de les declaracions.
  I la tercera ens explica com porten a cap per entendre el poder polític d'una altre manera.

 • Per poder enviar comentaris primer has d'iniciar sessió

Deixa el teu comentari

Convidat
Convidat Dilluns, 21 Maig 2018