Agenda | Activitats | Biblioteca | Login

Blogs Escola Sant Gregori

 • Inici
  Inici Aquí pots trobar totes les entrades de blog de tota la pàgina web.
 • Categories
  Categories Mosrta un llistat de les categories d'aquest blog.
 • Etiquetes
  Etiquetes Mostra un llistat d'etiquetes que s'han emprat al blog.
 • Blogaires
  Blogaires Cerca al teu blogaire favorit de la pàgina.
 • Blogs d'equip
  Blogs d'equip Troba els teus blogs d'equip favorits aquí:
 • Dades d'accés
  Dades d'accés Formulari d'inici de sessió

Drets Humans

Publicat per a a ESGPENSAMENT
 • Mida de la font: Més gran Menor
 • Visites: 1672
 • 72 Comentaris
 • Imprimeix

Aquesta entrada correspon al nostre nou tema, Drets Humans. Treballarem textos històricament rellevants, els textos sobre els quals s'ha construit aquest concepte tan fonamental de la política contemporània. Però com sempre, l'objectiu és ser capaços de fer una bona dissertació sobre el concepte mateix. Ja podeu anar deixant els vostres comentaris. Som-hi!

Comentaris

 • Adria Mondejar San Nicolas
  Adria Mondejar San Nicolas Dilluns, 18 Juny 2018

  Quan parlem de la paraula dret parlem de qualitats que tenim com a persona. Una interpretació de la paraula dret podria ser una capacitat moral de generar una obligació en els demes.
  El text que hem llegit a classe, és un text que parla de manera objectiva sobre tres grans declaracions universals dels drets humans. Aquest text va ser escrit per Lynn Hunt.
  La primera declaració universal és la declaració d'independència dels Estats Units d'Amèrica per desvincular-se d'Inglaterra. El seu autor va ser Thomas Jefferson i va estar escrita al 1776. En aquesta declaració hi va haver-hi una confució degut a que nomès es refereix als homes blancs en els dret humans, per tant discrimina a les dones i als afroamericans.
  la segona declaració universal és la dels drets dels homes i dels ciutadans.Aquesta declaració té un caràcter constitucional perquè marca les lleis per un nou govern posteriorment. Aquesta va ser escrita per un marquès frances que es deia La Fayette però també va tindre l'intervenció de Thomas jefferson en alguns aspectes.
  Les dues primeres declaracions tenen un seguit de coses en comú com són el segle que van estar escrites, que totes dues volen un canvi de govern i es queixen d'abusos o maltractres del govern en qüestió.
  Per últim, la darreradeclaració va ser la declaració dels drets humans de l'ONU. Es va fer desprès de la segona guerra mundial. El que és important d'aquesta declaració és que finalment es fan universals i ningú pot canviar-les. L'objectiu d'aquesta declaració era que els drets fossin indiscutibles i que tots els països que formaven part de l'ONU els complissin.

 • Ramon Oriol Español Masagué
  Ramon Oriol Español Masagué Dimarts, 05 Juny 2018

  Actualment es defineixen els drets humans com aquelles llibertats,facultats,institucions o reivindicacions bàsiques que corresponen a tota persona pel simple fet de la seva condició humana.
  Tot i així al llarg de la història,no tothom disponía d'aquests drets elementals per garantir-na una vida digna.D'aquesta manera,amb el pas dels anys,una sèrie de lluites i avanços en l'àmbit han fet possible que avui en dia la declaració Universal dels Drets Humans regeixi les nostres llibertats.

  Contestar Cancel·la
 • Convidat
  Berta Arañó Fernàndez Diumenge, 27 Maig 2018

  Encara que ja eren oficials els drets humans, la gent els deia pero la majoria de vegades no els complia. Els negres, els esclaus i les dones, eren molt discriminats. Thomas Jefferson, era esclavista, i això no complia el que deien els drets humans perquè no era igualació entre blancs i negres. Tots els que van escriure sobre els drets humans, eren homes blancs, i discriminaven a molta gent de la població que no siguessin com ells.

  Contestar Cancel·la
 • Julia Prous Puig
  Julia Prous Puig Dijous, 24 Maig 2018

  Com diu Hugo Grotius, desde un punt de vista iusnaturalista, els drets humans són aquelles capacitats o poders naturals que creen una obligació moral en els altres. En canvi, des d'un punt de vista positivista, els drets humans han d'estar escrits en un text jurídic com a tal, com per exemple la declaració d'independència dela Estast Units al 1776.

  Contestar Cancel·la
 • Pau Nicolau Pujol
  Pau Nicolau Pujol Dilluns, 21 Maig 2018

  La primera vegada que veiem en un document alguna cosa sobre els drets d'algun determinat pais, societat o poble va ser a la carta Magna 1215. En aquest document res diu que totds els anglesos tenen els mateixos drets i que el rei no els pot negar.
  Més tard, en el document Bill of rights 1689 es sosté que tothom té els mateixos drets per naturalesa, i que els reis els havien de respectar, cosa que no feien els stuart.

 • Ignasi Lasheras Quintas
  Ignasi Lasheras Quintas Dimarts, 22 Maig 2018

  Cap de les dues afirmacions és estrictament vertadera, la primera és MOLT falsa

 • Convidat
  Jordi Escaler Corominas Dimecres, 16 Maig 2018

  Jo crec que els drets humans son un tipos de drets que son evidents. Jo diria que son uns drets que els humans tenim , es igual qui siguem o com siguem els tenim perque si ens eliminen els drets que tenim no tindriam "dignitat" seria un escandol de mon. els nostres drets formen part de la nostra vida, i no ho sabriem definir, es com si fos una part important del cos es com un sentiment que hi tenim al nostre interior encara que els sentiments costen de explicar i amb moltes parladas entre filosofs i tot aixo, aquet sentiment el diem drets humans. Son uns drets immobils ningu ni tu ni la persona amb mes poder tels podria treure.
  Jordi Escaler

 • Ignasi Lasheras Quintas
  Ignasi Lasheras Quintas Dimarts, 22 Maig 2018

  Un sentiment és un dret? Un sentiment genera obligacions en els altres? Si jo sento, per exemple, que els Boston Celtics haurien de guanyar la NBA, aleshores tinc dret a que la guanyin? Genera el meu sentiment una obligació en els Golden State Warriors, l'obligació de deixar guanyar als Celtics?

 • Jordi Escaler Corominas
  Jordi Escaler Corominas Dimarts, 05 Juny 2018

  es veriat, no es un sentiment, es com "algo" que hi tenim de per vida , desde que naixem fins que morim.

 • Mario Boncompte Gallarda
  Mario Boncompte Gallarda Dimecres, 16 Maig 2018

  La legitimitat ve del poble i no del rei perquè declaren que tothom sigui igual devant de la llei.

 • Ignasi Lasheras Quintas
  Ignasi Lasheras Quintas Dimarts, 22 Maig 2018

  La legitimitat de què? Declaren qui?

 • Mario Boncompte Gallarda
  Mario Boncompte Gallarda Dimecres, 16 Maig 2018

  Una curiositat es que els mateixos creadors del document no creien en la igualtat tot i que el text diu que si, i gracies a aquest document es va proclamar la independencia dels drets humans.

 • Ignasi Lasheras Quintas
  Ignasi Lasheras Quintas Dimarts, 22 Maig 2018

  Què vol dir "la independència dels drets humans"?

 • Oriol Herreros Castillo
  Oriol Herreros Castillo Dimecres, 16 Maig 2018

  Els drets humans són aquells que ens protegeixen i ens defensen pel simple fet d'existir. Els humans, pel simple fet de ser-ho, tenim garantits uns drets que amb el temps han anar canviant a millor i encara haurien de millorar. No distingeixen ni d'ètnia, país, documentació, color... encara que l'esclavisme, fa anys, estava "ben vist" i els drets humans no amparaven a les persones de color.
  El problema ve de la supremacia de raça, que sempre hi han hagut uns més "valuosos" que altres pel simple fet de tenir un color de pell determinat. No podem tractar a una persona per tenir un X color de pell de millor o pitjor manera perque són humans com la resta i es mereixen que es garanteixi els seus drets com a tal.
  Aquests drets no poden ser ni venuts, tocats, limitats... són inalienables.

  Definitivament ens queda un llarg camí per millorar i que tots els païssos del món respectin aquests drets.

  Contestar Cancel·la
 • Abdullah KHALID
  Abdullah KHALID Dimarts, 15 Maig 2018

  **Tots som iguals devant l'estat

 • Abdullah KHALID
  Abdullah KHALID Dimarts, 15 Maig 2018

  Segons Thomas Jefferson els homes son creats iguals i independents i pel motiu de que tots son iguals reben drets inherents i inalienables, Mes endavant ho diu mes clar: Son evidents aquestes veritats, remarca alguns dretes inalienables: La vida, la llibertat y la busca de la felicitat. Pero les paraules d'aquest home eren una excusa per abolir l'aristocràcia rebelant-se al rei d'Anglaterra.
  L'esglesia, el monarca i la noblesa declaraven aquests drets naturals inalienables i sagrats de l'home com cosa fundament de tota frma de govern, és a dir que sense la declaració dels alts càrrecs com l'esglesia, el monarca i la noblesa probablement els drets no serien aprovats, els drets humans son fundamentals i tothom els ha de tindre, jo crec que si no constes d'aquests drets no ets un ésser humà, ja que aquest hauria de defensar-los, tot el mon era igual devant un jutge, no hi ha cap diferència entre cap persona.
  Jo vull expressar la meva opinió: Estic molt d'acord amb molts conceptes del text que defensen que tots siguem iguals, si és veritat que hi han paisos on gent de cultures diferents consideren inferiors i maltracten per no tenir les mateixes creençes, puc posar un exemple: A Myanmar els rohyingas estan patint maltractes i estan sent assessinats per tindre diferents creençes, i jo crec que aixó és una violació molt greu dels seus drets, ja que tots som iguals i no ens fa ser diferents anar a resar a una mesquita o a una esglèsia, tot aixó son creences i s'han de respectar.
  A molts paisos, per les persones és mes important la seva religió o tradició que la seva propia vida, pero aixo no els fa radicals ja que tenen el dret de pensar aixi ja que son persones.

 • Ignasi Lasheras Quintas
  Ignasi Lasheras Quintas Dimarts, 22 Maig 2018

  Quan dius "tenen el dret" ja poses el focus en la persona i no en la religió o la tradició, tu mateix ja estàs dient que la dignitat de la persona estpa per sobre de religions i tradicions...no?

 • Convidat
  Victor Diaz Dimecres, 09 Maig 2018

  En la tercera dimensió l'autora ens parla de la paradoxa de l'evidència, en aquesta, es diu que com es possible que es necessites tan esforç per crear una declaració amb efectes pràctics, si els drets humans són evidents, es a dir degut a que son obis, s'hauria d'haver fet una llista d'aquests i que tothom l' aceptes i seguis ràpidament i abans. A partir d'aquí l'autora crea una reflexió sobre si els drets humans realment són evidents i perquè quan es va crear una declaració valida dels drets humans, va costar més aceptar que eren universals i iguals que eren naturals, si les dues primeres condicions són conseqüències de l'ultima.

 • Ignasi Lasheras Quintas
  Ignasi Lasheras Quintas Dimarts, 22 Maig 2018

  Molt bé, però si no expliques això de la tercera dimensió...

 • Pau Coma Font
  Pau Coma Font Diumenge, 06 Maig 2018

  L'any 1981, l'Organització per a la Unitat Africana, proclamà la Carta Africana de Drets Humans i dels Pobles, que recull principis de la Declaració Universal dels Drets Humans i en recull de nous, fonamentalment dirigits als pobles, com el Dret a l'autodeterminació (que tradicionalment s'havia negat a la majoria d'estats africans) o el deure d'eliminar totes les formes de dominació estrangera.

  Contestar Cancel·la
 • Per poder enviar comentaris primer has d'iniciar sessió

Deixa el teu comentari

Convidat
Convidat Dimarts, 25 Setembre 2018