Agenda | Activitats | Biblioteca | Login

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

 

L’Aula de Perfeccionament Musical Sant Gregori neix com un espai educatiu per a formar, desenvolupar i potenciar el talent musical en edats primerenques.

L’Aula pretén també donar eines precises als joves pedagogs interessats a millorar la seva tasca docent i obrir nous ventalls a la seva metodologia. Es pretén que aquesta formació estigui reconeguda pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Combinem un seguiment setmanal de l’alumne amb una sèrie de sessions formatives que tenen lloc en caps de setmana a les instal·lacions de l’Escola de Música Sant Gregori (Carrer Carles Riba 11-15 Barcelona), i que inclouen les especialitats de violí, violoncel i piano.

L’Aula de perfeccionament musical és una iniciativa de la Fundació Sant Gregori i està coordinada pel Dr. Rafael Salinas, especialitzat en metodologies per la detecció, avaluació i desenvolupament de les altes capacitats en música i membre del Consell Europeu per les Altes Capacitats (ECHA). 

Des de l’APM desenvolupem una tasca de detecció, avaluació i desenvolupament de les altes capacitats musicals. 

Aquesta tasca està estructurada en classes setmanals d’instrument, harmonia aplicada i desenvolupament auditiu combinades amb sessions complementàries a càrrec d’especialistes punters amb la matèria.

També oferim assessorament i diagnòstic a famílies amb fills amb altes capacitats.

 

 

 Dos alumnes de l'Aula de Perfeccionament Musical (APM) treballant amb el Mestre Yuri Volguin

 

Més informació:  escolamusica@santgregori.org

 

Qui som?

  • Col·laboradors
  • Rafael Salinas
  • Yuri Volguin

Larisa Litvinova

Yuri Bogdanov

Cristoforo Pestalozzi

Elena Dyatlova

Tatyana Lituinova

Alexi Koshavanets

Ramón de Andrés

Va néixer a València el 1971. És Doctor in Art Sciences (Ph. D.) i Doctor in Musical Arts (D.M.A.) pel Conservatori de San Petersburg (Rússia). Ha estudiat sota la direcció de grans mestres como Leonid Sintsev, N. Shafran o Leonid Gákkel i ha rebut consells de pianistes de la talla de Joaquín Achúcarro, Rudolf Kerer, Férenc Kereck o Nathan Perlmann.

Interessat per les altes capacitats en música, ha desenvolupat una intensa tasca d’estudi en diferents països i institucions participant en congressos internacionals dedicats a aquesta temàtica (Salzburg -2006, Brno -2007, S. Petersburg -2006, 2007, Oslo -2008, París -2010). És membre de l’European Council for High Ability i assessor de diferents programes sobre detecció i desenvolupament de les altes capacitats musicals. És director artístic del «Concurso para jóvenes pianistas de Benaguasil» i president de l’«Associació Educació, Música i Acció Social» des d’on realitza una tasca de desenvolupament de la música com a portadora universal de valors.

Igualment, són rellevants les seves investigacions sobre el piano espanyol del segle XX, així com la seva tasca analítica i traductora de textos russos sobre teoria de la interpretació. Ha escrit diferents articles per a publicacions especialitzades i ha publicat un llibre dedicat a la figura de l’eminent pianista aragonès Luis Galve (1908-1995).

Des de fa anys, combina la docència amb la interpretació i la investigació. Ha actuat en nombroses sales d’Europa tant en qualitat de solista como formant part d’agrupacions de càmera. Ha format part del jurat de concursos internacionals i ha impartit masterclasses i cursos de formació de professorat. Els seus alumnes han estat premiats en concursos internacionals. Ha desenvolupat labors docents en la Universitat Jaume I de Castelló i en l’actualitat és professor titular de Teoria de la Interpretació i Piano a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), de la qual ha estat cap d’estudis entre 2005 i 2009.

Nascut a Bornaul (Rússia) el 1958. Es va formar en el Conservatori Estatal Superior de Novosibirsk (Rússia) sota la tutela del Professor Zakhar Bron, on es va graduar Cum Laude. Al 1978 va ingressar como a solista a l’Orquestra Filharmònica Estatal de Novosibirsk, tasca que va compaginar amb la de professor a l’Escola Especial de Música per a joves talents i actuant como concertista en gires de recitals, sol, amb orquestra o en conjunts de càmera com el Trio Ural, programats per la reputada agència de concerts “Filarmonia” per tota la Unió Soviètica. Aquestes activitats artístiques li han aportat diferents premis en diversos concursos nacionals.

En 1981 va iniciar la seva activitat docent al Conservatori Superior de Novosibirsk i, entre 1984 i 1995, va exercir de coordinador general y professor en els cursos de perfeccionament professional per als docents de la Regió dels Urals. Va impartir classes a l’Escola de Música per a joves talents d’Ekaterimburg, i al 1984 va ser nomenat professor titular de la Càtedra de violí del Conservatori Estatal de Música de Cheliábinsk, a Rússia.

En 1996 va accedir a la Escuela Superior de Música Reina Sofía de Madrid com a Professor Assistent de la Càtedra de Violí Telefónica, amb el Professor Titular Zakhar Bron. A més a més, des de l’any 2006 és professor a l’Escola Superior de Música de Catalunya. Yuri Volguin compagina la seva tasca en aquests dos importants centres d’ensenyament musical amb actuacions artístiques a Espanya, Rússia, Suècia, Portugal, França i participacions en festivals i concursos internacionals com a membre de jurats i artista convidat.

Ha estat condecorat amb el Premio de las Artes, atorgat pel Ministeri de Cultura de la Federació Russa per la seva gran labor pedagògica i artística. La seva experiència com a docent, avalada per la qualitat professional dels seus alumnes, troba un reconeixement internacional traduït en contínues col•laboracions amb centres d’ensenyament musical europeus, cursos en els quals fa classes de violí: Classes Magistrals a l’Escola Superior de Música de Lübeck, el 1997; Cursos d’estiu a la Fundación Albéniz a Santander, entre 1997 i 2001; Curs de formació musical Eduardo Ocón, a Málaga, entre 2006 i 2010; Festival Internacional de Música de Zumaya, al País Basc, el 2005; Curs de interpretació violinística de Madrid, entre 2004 i 2008; Classes Magistrals en el Conservatori Superior de Tallin, a Estònia, el 2005; Rencontres Musicales Internationales de Graves, a Bordeus, entre 2007 i 2010; Curs Internacional de Música Agora Portals, a Mallorca, entre 2009 i 2010; i Classes Magistrals en Bielsko–Biala, a Polònia, el 2010.

Compartir